joi, 18 martie 2010

Stiai ca: Cele mai bune melodii de dragoste au fost coloane sonore de film?


Topul VH1 al celor mai bune melodii de dragoste ale tuturor timpurilor are in frunte trei cantece care au facut istorie, fie prin numarul record de vanzari, fie prin numarul oamenilor care au plans cel putin o data ascultandu-le. Numai ca toate cele trei piese au fost, la vremea lor, parti ale unor coloane sonore pentru filme celebre.

Pe locul I al topului se afla hit-ul urias al lui Whitney Houston, I will always love you. Melodia a fost lansata in 1992, pe coloana sonora a filmului The Bodyguard. Numai ca piesa nu ii apartine lui Whitney. Dolly Parton este cea care a cantat pentru prima data melodia, in 1974. Pe vremea aceea, Dolly Parton forma un duet de un succes relativ impreuna cu Porter Wagoner. Show-ul pe care il realizau impreuna nu era cel mai vizionat din lume, si tocmai de aceea, cand a lansat hitul Jolene, Parton a decis sa isi desparta cariera de cea a lui Wagoner.


Desi a continuat sa mai apara cu el la televiziune, si sa cante duete pana in 1976, Parton isi facuse intrarea pe usa din fata a muzicii ca artista solo. I will always love you a fost scris despre despartirea ei profesionala de Wagoner. Mai tarziu, Elvis Presley a declarat ca isi dorea sa faca un cover dupa melodie, dar managerul lui, colonelul Tom Parker, i-a sugerat lui Parton sa cedeze jumatate din drepturile pentru melodie. Parton a refuzat. Decizia ei a facut sa fie numita, de-a lungul anilor, Fluturele de fier, in industrie.

Pe locul al doilea al topului VH1 se afla, insa, o melodie a lui Elvis: Love me tender. Piesa a fost adaptata de catre Elvis dupa melodia Aura Lee, o balada din timpul razboiului civil. Elvis a cantat Love me tender la The Ed Sullivan Show pe 9 septembrie 1956, cu o luna inainte de aparitia filmului Love me tender, de pe a carui coloana sonora facea parte. Pentru curiosi, acesta a fost singurul film in care Elvis moare la final. A doua zi de la lansarea melodiei, RCA a primit un avans de un million de comenzi pentru cantec, ceea ce a facut ca albumul sa devina de aur inainte sa fie lansat. Studioul care a lansat filmul, 20th Century Fox, a redenumit filmul din The Reno Brothers in Love me tender tocmai pentru ca piesa a avut un asa succes urias.

Celine Dion, My heart will go on, este cea de-a treia melodie din topul de care vorbeam. Cum stie toata lumea, piesa a facut parte din coloana sonora a filmului Titanic. Insa ce nu stie lumea este faptul ca initial melodia lui James Horner trebuia sa fie una instrumentala, iar cand compozitorul a vrut sa adauge si o parte vocala la melodie, regizorul James Cameron a refuzat. Horner a rugat-o pe Celine Dion sa cante melodia, dar cand aceasta a auzit-o, nu a vrut sa interpreteze. Sotul si managerul lui Dion, Rene Angelil, a insistat ca ea sa faca un demo. Dupa ce Celine Dion a inregistrat piesa, Horner a trebuit sa astepte un moment favorabil ca sa ii prezinte piesa lui Cameron. In cele din urma, regizorul a aprobat, desi era ingrijorat ca va fi criticat pentru ca a fost extrem de comercial la finalul filmului. Nu s-a intamplat asa, iar My heart will go on a devenit unul dintre cele mai bine vandute single-uri din toate timpurile si cea mai bine vanduta piesa din lume in 1998.

3 Pareri:

Corina spunea...

Destul de previzibil topul, dacă mă-ntrebi pe mine. Dar sunt melodii valoroase, arhicunoscute, aşa că presupun că-şi merită cu prisosinţă locurile.

Coffee spunea...

Sincer nu imi place Celine Dion, dar intr-adevar melodia aia a rupt piata in doua pentru simplul fapt ca are in spate un film bun. Sunt melodii bune care au avut succes si multa lume care asculta acele melodii nu le asociaza cu filmul. Mai nou este la moda sa promovezi un album prin intermediul diferitelor seriale.

Anonim spunea...

am găsit una de curând - Katie Melua - just like heaven. Mergeee ca unsă! :D
Nu pot să ascult melodii din filme, că mai mult mă gândesc la acțiunea de acolo...

About Me

Fotografia mea
Coffee
Life sucks, sometimes! Hopefully not today!
Vizualizați profilul meu complet

Etichete

Muzica (32) Zi de zi (26) Web (21) Stiai ca ...? (14) funny (13) 5 Poze (12) Poezie (11) True (11) fun (11) nice (11) sfat (11) Un cuvant (10) Prieten (9) iubire (9) Intrebare cu sau fara raspuns . (8) gand (8) Jocuri (6) trist (5) Filme (4) Leapsa (4) Viata de Pusuka (4) Vis (4) adevar (4) dulce (4) Graba (3) cafea (3) pace (3) ratacit (3) ratiune (3) soare (3) toleranta (3) Dependenta (2) Must do (2) Photo4Cofee (2) Tacere (2) arials (2) blestem (2) dorinta (2) fericit (2) frumosul (2) invatatura (2) liniste (2) marunt (2) pacaleala (2) playboy (2) tara mea (2) verde (2) zapada (2) .poze (1) 2011 (1) 38 de minute (1) A murit fata cu parul de foc (1) Ain't No Rest For The Wicked (1) Aroganti (1) Bucuresti (1) Cauza (1) Cea mai frumoasa zi (1) Conflict (1) Cuvantul (1) DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZ (1) De la o tuta (1) Durerea (1) ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE (1) Editors (1) Era (1) Erou (1) Evenimente (1) Franz Ferdinand (1) GURA (1) Ganduri de iubire (1) Imbratisare (1) Land of Choice (1) Micul Paris (1) Mirosuri (1) My Baby (1) Nichita Stanescu (1) Nu conteaza (1) Pasiune sau figuri (1) Pisica (1) Psycho (1) Rasarit (1) Replici (1) Romania (1) Romanu si concediu (1) Rusty (1) Simt (1) System of a Down (1) Tattoo (1) Technology (1) Unde? (1) Vedeta (1) Vorba (1) Walk Away (1) Web: Fun (1) Whitesnake - Give Me All Your Love (1) Zi de zi : PICTURE THE SONG PHOTO CONTEST :D (1) basinoase (1) cer (1) ciocolata (1) color (1) creat (1) credinta (1) fals (1) happy (1) iertare (1) indicatoare (1) kynky (1) lupta (1) melc (1) munte (1) noroc (1) not funny (1) placere (1) primavara (1) prostie (1) putere (1) salut (1) sarut (1) speranta (1) superhero (1) tuta (1) vin (1) web: Fun Rodney Carrington Show Them To Me (1)