luni, 26 aprilie 2010

Zi de zi : Nu conteaza ...


Pierduti in lumea asta plina de false valori, de trezim la un momendat si ne dam seama ca suntem diferiti de multi dintre cei care ne sunt in jur. Ne dam seama ca noi nu ne lasam impresionati usor de lucrurile pe care altii le venereaza, si ca fericirea noastra nu sta in aceleasi in aceleasi valori ca ale lor. Ne dam seama ca noi avem multe lucruri care ne fac fericiti, si de aceea ne este greu sa spunem : " x lucru ma face fericit!".

Si astfel, la un moment dat, ma trezesc putin rautacios la adresa unor indivizi/individe care prin prezenta lor ma ma simt un om mia realizat "spiritual", impacat, si aproape fericit. Cum sa nu fii fericit cand vezi in metrou o domnisoara imbracata dupa ultima moda care are "aifoun" si da bipuri pentru ca nu mai are credit, atata timp cat tu ai un telefon cumparat cu 1 euro si ai mii de minute pe el. Cum sa nu te amuzi cand vecinul cu "BieMdubluV" nu isi scoate masina la plimbare decat in weekend pentru ca are consumul mare, dar are motor de 500 cp, 16 mii de valve, si turbo propulsie spatiala interstelara, atata timp cat tu ai putea o dacie amarata pe care o forjezi in fiecare zi si consuma de rupe. Cum sa nu fii fericit cand vezi ca tipul care a parcat masina pe diagonala are langa el o iubita care atunci cobora isi flutura pleata, isi "tuguie" buzele si calca in balta de langa masina, zicand cu gingasie : "Sa imi bag p..a im balta asta!!", cand iubita ta iti atrage atentia ca ai parcat prost si ca este o balta unde ar trebuii sa coboare ea.

Cum sa nu te bucuri cand vezi ca lucrurile atat de importante pentru altii sunt atat de inutile pentru tine. Dar pana la urma si ei sunt fericiti ca lucrurile tale sunt atat de nesemnificative pentru ei. Si totusi....?!?!?

Pai.....!?!?!? Sa zicem ca tu esti fericit cu lucrul , vecinul tau este fericit cu lucrul lui. Si am ajuns la intrebarea care ma interesa : Care dintre voi este mai fericit? :D

Parerea mea? Pai amandoi puteti sa fiti la fel de fericiti ,daca si numai daca vecinul nu vrea sa iti arate ca el este mai fericit decat tine. Altfel vor veni si vor incepe acele discutii de genul : Cat este de mare al tau? Doar atat? Cat ai dat? Tu de ce l-ai luat pe asta si nu ai luat din ala? Da maaahh !! ..dar daca mai aveai rabdare mai strangeai si iti luai ca mine? Oricum al meu este mai bun, bine dar am dat si o gramada de bani! Da si mata este curva! Iti sparg fata ..distrusule .!!! si cordialele discutii care urmeaza.

Si bineinteles ca acest subiect este ca sacul fara fund, nu departe fiind forumurile cu "specialisti", caci pe orice forum de genul asta vei gasi pareri pro si contra, si nu putini vor fi cei care vin sa isi creeze o parere si ajung sa isi expuna o parere, care este in mari proportii , subiectiva.

Un mic exercitiu? De ce este mai bun iubitulul/iubita ta decat iubita/iubitul colegei/colegului tau? Intreaba-l/o! :D (Don't do it!!!)

Cel mai important este sa fii fericit cu ce ai. Daca lucrul vecinului ti se pare mai interesant decat al tau, este posibil sa fii putin complexat. Fii multumit cu ce ai, sau munceste mai mult.

Ce am eu ? Am multe , am:
-cea mai tare pisica
-cea mai tare sora
-cea mai tare masina
-cel mai bun aparat foto
-cea mai frumoasa camasa
-cea mai frumoasa camera
-cel mai tare calculator
pentru simplul fapt sa sunt ale mele.

La urma urmei, conteza ca fiecare lucru sau fiinta de care esti legat sa fii mandru si nu conteaza decat daca tu poti sa fii fericit fara sa ii faci pe altii nefericiti. Daca nu esti fericit: munceste mai mult.



1 Pareri:

Anonim spunea...

Fericirea nu poate fi cuantificata, si deci, nici masurata.
Pornim de la ideea ca fiecare om e unic, asa ca momentele de fericire ale unui individ sunt diferite de ale altuia. Iar doua lucruri diferite nu pot fi comparate.
In concluzie,cum ai spus si tu, un om nu poate fi mai fericit decat altul, ci ambii pot fi doar fericiti.
Acum daca incepem sa vorbim despre cei ce vor sa braveze... n-are rost. Avem o singura viata si trebuie sa o traim din plin.

About Me

Fotografia mea
Coffee
Life sucks, sometimes! Hopefully not today!
Vizualizați profilul meu complet

Etichete

Muzica (32) Zi de zi (26) Web (21) Stiai ca ...? (14) funny (13) 5 Poze (12) Poezie (11) True (11) fun (11) nice (11) sfat (11) Un cuvant (10) Prieten (9) iubire (9) Intrebare cu sau fara raspuns . (8) gand (8) Jocuri (6) trist (5) Filme (4) Leapsa (4) Viata de Pusuka (4) Vis (4) adevar (4) dulce (4) Graba (3) cafea (3) pace (3) ratacit (3) ratiune (3) soare (3) toleranta (3) Dependenta (2) Must do (2) Photo4Cofee (2) Tacere (2) arials (2) blestem (2) dorinta (2) fericit (2) frumosul (2) invatatura (2) liniste (2) marunt (2) pacaleala (2) playboy (2) tara mea (2) verde (2) zapada (2) .poze (1) 2011 (1) 38 de minute (1) A murit fata cu parul de foc (1) Ain't No Rest For The Wicked (1) Aroganti (1) Bucuresti (1) Cauza (1) Cea mai frumoasa zi (1) Conflict (1) Cuvantul (1) DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZ (1) De la o tuta (1) Durerea (1) ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE (1) Editors (1) Era (1) Erou (1) Evenimente (1) Franz Ferdinand (1) GURA (1) Ganduri de iubire (1) Imbratisare (1) Land of Choice (1) Micul Paris (1) Mirosuri (1) My Baby (1) Nichita Stanescu (1) Nu conteaza (1) Pasiune sau figuri (1) Pisica (1) Psycho (1) Rasarit (1) Replici (1) Romania (1) Romanu si concediu (1) Rusty (1) Simt (1) System of a Down (1) Tattoo (1) Technology (1) Unde? (1) Vedeta (1) Vorba (1) Walk Away (1) Web: Fun (1) Whitesnake - Give Me All Your Love (1) Zi de zi : PICTURE THE SONG PHOTO CONTEST :D (1) basinoase (1) cer (1) ciocolata (1) color (1) creat (1) credinta (1) fals (1) happy (1) iertare (1) indicatoare (1) kynky (1) lupta (1) melc (1) munte (1) noroc (1) not funny (1) placere (1) primavara (1) prostie (1) putere (1) salut (1) sarut (1) speranta (1) superhero (1) tuta (1) vin (1) web: Fun Rodney Carrington Show Them To Me (1)