joi, 14 ianuarie 2010

Intrebare : De ce ne vrem dependenti?


De ce ne vrem dependenti? Intr-adevar exista lucruri in fata carora nu avem cum sa nu fim dependenti, cum ar fi mancare, apa, socializare, etc. Asa zisele dependente, de care " nu putem scapa ", reprezinta o manifestare a vointei sau lipsei de vointa pe care o manifestam.
Drogurile reprezinta una dintre cele mai periculoase dependente. Nu o sa stau sa fac campanie impotriva lor, sau sa aduc aminte de problemele care le provoaca, alegererea apartine fiecaruia, insa eliberarea de aceasta dependenta nu stiu cat tine de propria vointa, si cat de puterea celor din jurul tau, care vor sa se "lupte cu tine ".
Eu vreau sa vorbesc, in principiu, de dependentele astea de genul : "imi face rau, si stiu ca ma pot lasa, dar nu pot". Toti avem cate o prostie de genul asta. Nu stii la ce ma refer? Pai o sa insirui cateva si poate una iti apartine. Cea mai frecventa : cafeaua, apoi dependente de : coca-cola, femei, haine, shopping, sex(cea mai frecventa, si eu acuz simtome), jocuri, viteza, masini, adrenalina, etc.
Te-ai regasit in una din ele ?!?!? Multi ne acuzam a fi victime ale acestor dependente, dar ele sunt simple alegeri.
Eu consider ca aceste dependente reprezinta o transpunere a mediului nostru, o imagine a ceea ce vrem noi sa fim, sau unde vrem sa ne situam, si astfel ne dam "victime neputinciose". Dependentele reprezinta o punte intre noi si locul unde am vrea sa fim ( posibil/imposibil). Exemplu:
"Sunt dependent de femei !!" - asta nu insemna ca daca nu o sa ai parte doua zile de "femei" o sa intri in sevraj. Este doar o exagerare a fanteziilor tale. Faptul ca in mintea ta ai vrea sa fii inconjurat de femei frumoase, care te doresc, si te servesc cu fructe exotice, nu insemna ca esti dependent, poate obsedat (de altfel cam toti barbatii suntem dependenti de femei, voit sau cu forta).
"Sunt dependenta de shopping, faaataaaaa !! " - ma intreb: daca nu ai mai avea bani, ai intra in sevraj, sau te-ai uita la televizor si te-ai oftica ca tu nu poti sa te imbraci ca Jessica Alba?. Practic incerci sa iti justifici proastele alegeri, din sesiunea de shopping de saptamana trecuta, sau vecina ta are si ea pantofi ca ai tai, si nu mai poti sa iesi pe strada cu pantofii aia pentru ca nu o poti suporta pe "curva aia".

"Sunt dependent de tigari !!" (my favorit) - ba nu, nu esti dependent, te afli intr-o prea des in situatii in care nu ai vrea sa fii si tigarea reprezinta singura scapare. Cum asa? Simplu! Situatii:
Esti la servici, si trebuie sa iti justifici pauza de 10 min din fiecare ora : "trebuie sa trag o tigare! nu mai rezist!"
Esti cu prietena, dupa o partida de sex, si ea vrea sa vorbiti, aprinzi repede o tigare : "iubi a fost super, simt nevoia de o tigara" Tragi din tigare de parca savurezi clipa si esti scutit de brainstormingul despre cat de bine va potriviti, si cati copii o sa aveti.
Esti in fata calculatorului si incerci sa scrii un mail sau orice destept, insa marea gaura din gandire o justifici ca fiind o pauza de tigare! "Daaa, trebuia sa trag un fum!!"
Esti la facultate si toti colegii tai fumeaza, tu ce faci stai in sala si subliniezi cele mai interesante ideei ?!?! Nu iti cumperi si tu un pachet de tigari a doua zi, si cobori cu gasca!

"Sunt dependent de Coca-cola!!" - true sau mai degraba nu ai trecut mai departe de la stadiu de fast food, unde iti petreceai cel mai mult timp cu prietenii dupa scoala. Iti este sete : iei coca-cola sa nu pari taran amarat care isi ia apa plata. Te duci cu prietena la un restaurant de fite si comanzi pizza cu cola/ cartofi cu cola / paste cu cola/ ciorba de burta cu cola . In primul rand bauturile racoritoare ar trebuii asociate cu fast fooduri/snack-uri, nu cu restaurante,unde ar trebuii sa iti iei o bautura adecvata tipului de mancare. Coca cola este adesea si dependenta celor care merg cu masina :D.

"Sunt dependenta de cafea'' ---pfff ... nu stiu ce sa zic... chiar nu stiu . Poate te-ai uitat prea mult la "Surorile Guilmore" ..

Dependentele astea le consider clisee, si ma amuz de cele mai multe ori cand le aud.

Pana la urma "DE CE NE VREM DEPENDENTI"? PAAIII!!! Dependentele astea, la care ne supunem, ne fac sa ne simtim alfel, ne duc cu gandul ca facem ceva ce este "gresit"/rebel, sau sa ne scutim de unele explicatii, sau sa luam o pauza pe care nu o meritam! La urma urmei astea sunt dependentele care lucreaza in avantajul nostru, pentru ca vrem sa se intample asa! Aceste dependente ne ajuta in cele mai multe cazuri sa ne satifacem cea mai mare dependenta: dependeta de a socializa si a relationa. Majoritatea prietenilor nostri au dependente pe care le ni le vom insusi si noi. Cel mai important este sa stim ce dependete vrem sa acceptam, si pentru cine!

0 Pareri:

About Me

Fotografia mea
Coffee
Life sucks, sometimes! Hopefully not today!
Vizualizați profilul meu complet

Etichete

Muzica (32) Zi de zi (26) Web (21) Stiai ca ...? (14) funny (13) 5 Poze (12) Poezie (11) True (11) fun (11) nice (11) sfat (11) Un cuvant (10) Prieten (9) iubire (9) Intrebare cu sau fara raspuns . (8) gand (8) Jocuri (6) trist (5) Filme (4) Leapsa (4) Viata de Pusuka (4) Vis (4) adevar (4) dulce (4) Graba (3) cafea (3) pace (3) ratacit (3) ratiune (3) soare (3) toleranta (3) Dependenta (2) Must do (2) Photo4Cofee (2) Tacere (2) arials (2) blestem (2) dorinta (2) fericit (2) frumosul (2) invatatura (2) liniste (2) marunt (2) pacaleala (2) playboy (2) tara mea (2) verde (2) zapada (2) .poze (1) 2011 (1) 38 de minute (1) A murit fata cu parul de foc (1) Ain't No Rest For The Wicked (1) Aroganti (1) Bucuresti (1) Cauza (1) Cea mai frumoasa zi (1) Conflict (1) Cuvantul (1) DIFOSFOPIRIDINNUCLEOTIDPIROFOSFATAZ (1) De la o tuta (1) Durerea (1) ELECTROGLOTOSPECTROGRAFIE (1) Editors (1) Era (1) Erou (1) Evenimente (1) Franz Ferdinand (1) GURA (1) Ganduri de iubire (1) Imbratisare (1) Land of Choice (1) Micul Paris (1) Mirosuri (1) My Baby (1) Nichita Stanescu (1) Nu conteaza (1) Pasiune sau figuri (1) Pisica (1) Psycho (1) Rasarit (1) Replici (1) Romania (1) Romanu si concediu (1) Rusty (1) Simt (1) System of a Down (1) Tattoo (1) Technology (1) Unde? (1) Vedeta (1) Vorba (1) Walk Away (1) Web: Fun (1) Whitesnake - Give Me All Your Love (1) Zi de zi : PICTURE THE SONG PHOTO CONTEST :D (1) basinoase (1) cer (1) ciocolata (1) color (1) creat (1) credinta (1) fals (1) happy (1) iertare (1) indicatoare (1) kynky (1) lupta (1) melc (1) munte (1) noroc (1) not funny (1) placere (1) primavara (1) prostie (1) putere (1) salut (1) sarut (1) speranta (1) superhero (1) tuta (1) vin (1) web: Fun Rodney Carrington Show Them To Me (1)